Tuesday, October 05, 2010

Home » , , » Akhirnya Maher Zain Ke Malaysia

Akhirnya Maher Zain Ke Malaysia

Korang dah beli tiket ? sorila bai, tiket da abis..haha..superb kan penangan Maher Zain ni yang sememangnya lagu beliau mendapat tempat di sanubari rakyat Malaysia, aku pun tidak terlepas..lagu-lagu syahdu seperti Alhamdulillah, Insha Allah, For The Rest Of My Life antara yang paling banyak diputarkan..pasti ramai yang gembira kan bila dapat tahu Showcase Maher Zain yang akan diadakan pada :


Tarikh : 15 Oktober 2010
Masa : 8 malam hingga 11 malam 
Tempat : Auditorium MBSA Shah Alam


Memang sudah lama rakyat Malaysia menanti kehadiran beliau..desas desus mengenai kehadiran beliau ke Malaysia bertiup sejak bulan lepas lagi..dan ini adalah jadual beliau sepanjang berada di ibu negara dan sekitar Lembah Klang..


credit to : secret whisper




Maher Zain tiba di Malaysia kelmarin tp tak pasti la berapa ramai yang gi sambut dia dekat KLIA dan harini korang pakat-pakatla dengar radio IKIM.fm pukul 10 malam nanti...esok pastinya aku takkan terlepas tengok interview Maher Zain@MHI ( sah aku lewat ke office esok )..haha..tak dapat tengok dekat , kat tv pun jadilah kan..ahaks..showcase beliau yang berlangsung selama 2 hari dan korang tengokla jadual beliau, dari ketibaan sampai showcase memang sangat padat..

Sedikit Review Tentang Maher Zain


- Dilahirkan pada tahun 1982 seorang Swedish berbangsa Lubnan
- Berpindah bersama keluarga ke Sweden ketika berumur 8 tahun
- Melanjutkan pelajaran ke universiti dan mendapat Sarjana dalam bidang Kejuruteraan  Aeronautik
-Album "Thank You Allah" yang memuatkan 13 lagu dan 2 lagu bonus dikeluarkan pada 1 November 2009

p/s : "Palestine Will Be Free" sangat menginsafkan..selamat maju jaya kepada Maher Zain dan Awakening Records..Alhamdulillah





9 comments:

Annyss said...

suka lagu2 maher zain :)
mula2 xknl ni sape
lps my roommate psg lagu ni tiap2 mlm
trus jatuh hati :D

Seraffin said...

lagu lagu dia terbaiks.. :)

cik`sesat said...

bes2.. tapi tiket xdpt.. T_T

Seraffin said...

heh..sila seludup masuk x pun rasuah pak guard

Malek Ku said...

dengar kata tiket dh penuh....pergh..hebat3

Seraffin said...

yup..jual sehari jer da abis..

Hanietwisties said...

tiket dah habis ke? ==',arghhh!

eita said...

nak pergi pun tak dapat....dengar lagu je lah.....
huhuhuuh....

Seraffin said...

tiket da macam pisang goreng..yeah..dgr lagu kt lappy je lar

Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget