Monday, October 25, 2010

Home » » Pertukaran Template Blog

Pertukaran Template Blog

Assalamualaikum..sudah beberapa hari tak update blog ditambah lagi template lama yang bermasalah..so sebagai langkah drastik aku tukar ke template nih..template adaptasi dari wordpress, nama dia Aparatus di design oleh Fearless Flyer dan diadaptasi oleh Deluxe Templates..aku sekarang tengah berusaha nak edit warna template nih..yang ni agak menyakitkan mata kan ?

 Template ni tergolong antara 10 template tercantik di Mashable..Kenapa aku suka template nih ? sebab ada twitter update kat atas..haha..i like that..aku suka template simple-simple, tak nak ada widget banyak sebab takut loading lembab, biar ringkas macam Ariff Shah tapi trafik mencanak masuk..itulah kuasa sedutan SEO..jadi lepas ni bolehla selalu-selalu balik update blog..lepas ni rasanya nak buat tutorial langkah-langkah penukaran domain dari blogspot.com ke co[dot]cc..dah lama bro Alcatrax minta tapi tak berkesempatan nak menulis..



p/s : lepas nih kena rajin-rajin blogwalking balik..dah lama tinggal..

2 comments:

NARDtheNERD said...

dah cantik dah colour ni..
:))

Seraffin said...

oo yeker..hehe..ingat nak taruk hitam or biru gelap..

Related Posts with Thumbnails

ShoutMix chat widget